Ayhan ÇAÇU - Okul Müdürü/Başöğretmen

Ayhan ÇAÇU

(Başöğretmen-Okul Müdürü)

1971 Keles Belenören Mahallesi doğumludur. Öğrenim hayatı boyunca sırası ile Belenören İlkokulu, Arifiye Öğretmen Lisesi, Necatibey Eğitim Fakültesini bitirdi. Ocak 1993 yılında Yozgat ili Sorgun ilçesi Faraşlı İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. 1996 yılında Yozgat ili Yerköy ilçesi Salmanlı Ortaokulunda Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak branş değişikliği yaptı. 2000-2011 tarihleri arasında Keles Davut Zeki Akpınar YBO ardından 2011-2015 tarihleri arasında Keles İmam Hatip lisesinde öğretmen ve İdareci olarak görev yaptı. Ocak 2015 Ağustos 2018 tarihleri arasında Osmangazi ilçesi Osmangazi ortaokulunda idareci olarak görev yaptı.  14 Ağustos 2018 tarihinde okulumuza okul müdürü olarak atandı. Ayhan Çaçu evli olup iki çocuğu bulunmaktadır. Ayhan ÇAÇU’nun yayımlanmış 2010 tarihli “Yaşayan Tanıkların Dili İle Keles(Sözlü Tarih Çalışması) isimli bir kitabı ile tarih ve arkeoloji ile ilgili yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 2009 yılında “Kırk Fotoğraf Kırk Hikaye” adı ile il merkezinde bir fotoğraf sergisi de gerçekleştirmiştir. 2000-2010 yılları arasında Keles ve mahallerinde Uludağ Üniversitesi Arkeoloji bölümünce gerçekleştirilen yüzey araştırmalarına katıldı. Tarih ve Arkeoloji ile ilgili Ulusal ve uluslararası pek çok bilim adamının ilçemizi ziyaretinde rehberlik ve mihmandarlık yaptı. 16/12/2022 tarihinden itibaren Başöğretmen Ünvanını almıştır.